Bueskyting til hest - et prosjekt!

March 6, 2017

I januar startet Maren opp et kurs for de som var interessert i å prøve seg på bueskyting til hest. Dette var en prosjekt for hestene så vel som ryttere, og vi skulle sammen prøve og feile.

Det startet med tre deltagere som kom, og per dags dato er vi nå seks ekvipasjer pluss Maren selv. 

 

De første gangene øvde rytterne på å styre hesten med en hånd på tøylen, for så etterhvert å slippe tøylen helt og bare jobbe med sete, vekt og sjenkel. Vi red slalom, over bommer og rundt objekter - i både skritt og trav. 

 

Når rytterne så følte de hadde god kontroll på sin utdelte hest tok vi det til neste nivå. Disse rytterne hadde aldri, noen en gang for lenge siden, skutt med pil og bue. Så første steget var nå å holde buen i hånden og bli vandt til lengden på buen (viktig at den ikke stikker borti hesten) og det å ri med kun én hånd tilgjengelig.

 

Vi tar det helt rolig så både hester og ryttere skal få en positiv og rolig opplevelse. Det ganger ingen å forte seg for å nå målet.

 

Så må vi sjekke hvordan hesten reagerer på noe stort og uvandt som er på ryggen. Mens Maren holder hesten prøver rytteren å spenne opp buen. Da gjør de seg så store som mulig med mye bevegelse. Dette gikk veldig fint og hestene løftet bare litt på hodet. De fulgte litt ekstra godt med på hva som skjedde på ryggen.

 Så var det på tide å prøve seg i skritt. Vi avsluttet der så alle kunne gi seg med en enorm mestringsfølelse! Hestene holdt seg helt rolige og rytterne hadde fått en følelse av hva som ventet dem. 

 Vi gleder oss til neste gang!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Bueskyting til hest - et prosjekt!

March 6, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg
Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags